Een gedegen warming-up
Alle procedures starten met een grondige intake. Wat zijn de waarden van uw organisatie? Wat is de exacte expertise die men zoekt, over welke competenties moet iemand beschikken en in welk krachtenveld komt deze persoon terecht? Wat is de huidige cultuur en wat moet de kandidaat bijdragen aan een eventueel gewenste verandering daarin? Cruciale vragen om uiteindelijk de kandidaat te werven die niet alleen nu, maar ook langere tijd succesvol is.

Vooraf wordt het profiel scherp gesteld. Op basis van een intake met de lijnmanager en/of HR professional. Hierdoor komt het profiel haarscherp op het netvlies van eenieder te staan. U als werkgever en wij als wervingsbureau hebben op deze manier een gelijke perceptie van de kandidaat die gezocht wordt. Na het opstellen van het profiel wordt de wedstrijd/werving ingezet.

De eerste helft
SportScoutz heeft uitgebreide mogelijkheden voor het scouten van geschikte kandidaten. Dit gebeurt door middel van vacaturesites, social media, Linkedin en de inzet van het netwerk van SportScoutz. Bent u op zoek naar een discreet selectieproces waarbij slechts een beperkt aantal voorkeurskandidaten benaderd wordt, dan kunnen wij u daarbij ook helpen. Na het scouten worden diverse kandidaten op basis van passende werkervaring en persoonlijke vaardigheden geselecteerd. Deze kandidaten hebben een eerste interview met SportScoutz. Afhankelijk van de afspraken met de organisatie zullen, in overleg met de werkgevers de meest passende kandidaten een persoonlijkheids- en competentieassessment doen. Vervolgens zullen de beste kandidaten aan de organisatie worden voorgesteld.

De tweede helft
U bepaald in deze fase wie u uitnodigt voor de gesprekken en hoe het proces verloopt. U ontvangt de cv’s met een scoutingsrapport van zijn of haar competenties. U bepaald wie u wilt uitnodigen met een gesprek en wij zullen dit voor u regelen. Het doel is natuurlijk een overwinning door een efficiënte en aantrekkelijke wedstrijd en een succesvolle match met één van de voorgestelde kandidaten. 

Nabeschouwing
Als bureau blijft SportScoutz betrokken. Uiteraard blijven we in contact met de werkgever en de kandidaat en mocht er iets zijn, dan zijn wij altijd bereikbaar.

Mocht u meer willen weten over hoe we werken, neem dan gerust contact op met ons op.